חממת סטארט אפ היא מעטפת המוענקת לחברת סטארט אפ הזקוקה לסיוע כדי לקדם ולפתח את הרעיון בתחומים שונים, כמו טכנולוגיה וחדשנות.
ברחבי הארץ פועלות כמה חממות מסוג זה, אשר מופעלות לפרקי זמן שנקבעו מראש. כל חממה מעניקה סיוע ליזמים אשר טרם הצליחו לגייס משקיעים. המטרה היא לאפשר להם להגיע לצומת דרכים משמעותי בהליך המחקר והפיתוח באמצעות הסיוע של החממה. בדרך זו משקיע שירצה להעביר כספים יהיה מודע לכך שבוצעה כבר כברת דרך משמעותית, המחזקת את הסיכוי של המיזם להצליח באמצעות משקיעים בסטארטאפ.
מי זקוק ומשתמש בשירותי תמיכה של חממת סטארט אפ
- חברות סטארט אפ המעוניינות לפתח מוצר המיועד לשוק המסחרי.
- יזמים פרטיים שדרך החשיבה שלהם, היא להקים חברות סטארט אפ בסיוע החממה.
קריטריונים להגשת בקשה
מי שמעוניין בתמיכה של החממה והרשות לחדשנות צריך לענות על כמה קריטריונים שנקבעו מראש כמו לדוגמה, אם מדובר במיזם בעל פוטנציאל אדיר בשוק הישראלי ואף בשוק העולמי, רעיון חדשני ואפשרות סבירה לכך שאפשר יהיה להפוך את הרעיון למציאות, ניהול ייחודי של המערך המקדם את הפרויקט הייחודי, על ידי צוותים איכותיים ומנוסים שגויסו לטובת עבודה בסטארטאפ זה ועוד.
הגשת בקשות לסיוע מהחממה
חברות הזנק אשר עונות לקריטריונים שהציבה החממה, מגישות בקשה לקבלת תמיכה. הנציגים המקצועיים של החממה בוחנים כל בקשה הכוללת מסמכים רבים, תוכנית עסקית ודוחות היתכנות כלכלית, באופן מדוקדק. בתום הליך הבדיקה החברה מקבלת אישור לתמיכה או תשובה שלילית.
היתרונות בשימוש בחממה
מי שעדיין לא הקים חברה אך קיבל אישור לתמיכה, מקבל מהחממה את כל התשתית לפיתוח הפרויקט וגם להקמת החברה.
המיומנות והידע הרב המקיף את החממה, מאפשר למקבלי התמיכה ליהנות מסיוע מקצועי ברמה הגבוהה ביותר הכולל הכוונה בגיוס כספים, החדרת המוצר לשוק וייעוץ רוחבי על אופן ההתנהלות הנדרש, כדי לקדם את התהליך העסקי בהצלחה רבה לאור המעטפת הניתנת על ידי הרשות לחדשנות.
בדרך זו נהנים מקבלי התמיכה מכמה יתרונות משמעותיים, כמו האפשרות למנף את המיזם תוך ביצוע השקעה בסך % 15 מכלל התקציב ובתמורה החממה מקבלת מניות החברה עד % 50 מסך המניות שהונפקו בה. במסלול זה הסיכויים להצלחה הם גבוהים והסיכון הוא נמוך, כיוון שמירב העלויות משולמות על ידי הרשות לחדשנות.
היקפי הסיוע בחממה
מי שקיבל אישור להצטרף לחממה זכאי למענק בהיקף של 85% מהתקציב הייעודי שאושר עבור השנתיים הראשונות של פעילות בפרויקט הספציפי, כשהסכום המקסימלי שאושר על ידי הרשות לחדשנות הוא תקציב סך 3.500.000 ₪.
בשנה השלישית מועבר מענק נוסף בהתאם לנתיב שנקבע לכל מיזם ובהמשך יקבל היזם גם את ההפרש של ה – % 15 הנוספים מכלל התקציב שאושר.